top of page
bgImage

Psychotherapie

Iedereen kan weleens een moeilijke tijd doormaken. Stress, angsten, depressie, relatieproblemen, of gewoon het gevoel vast te zitten, kunnen ons leven beïnvloeden. In zulke momenten kan psychotherapie een waardevol hulpmiddel zijn om te begrijpen, om te gaan met, en te groeien vanuit deze uitdagingen.

Wat is psychotherapie? 

Psychotherapie, ook wel bekend als gesprekstherapie, is een vorm van behandeling waarbij u in gesprek gaat met een getrainde therapeut. Het doel van deze gesprekken is om uw emotionele en psychologische welzijn te verbeteren. In psychotherapie kunt u veilig praten over uw gedachten, gevoelens en ervaringen zonder veroordeling.

Hoe werkt psychotherapie? 

In een typische therapiesessie zal u met uw therapeut praten over de problemen die u ervaart.

De therapeut zal luisteren, vragen stellen en proberen een dieper inzicht te krijgen in uw gedachten en gevoelens. Samen zult u werken aan het identificeren van patronen in uw gedrag en denken, en strategieën ontwikkelen om veranderingen aan te brengen.

Therapeuten gebruiken verschillende benaderingen en technieken, zoals cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse, of mindfulness, afhankelijk van uw behoeften en doelen. Het doel is om u te helpen problemen te begrijpen, copingvaardigheden te ontwikkelen, en positieve veranderingen in uw leven te bewerkstelligen.

Voordelen van psychotherapie

Voordelen van Psychotherapie op Korte Termijn:

 1. Emotionele Opluchting: Het praten over uw problemen kan onmiddellijke emotionele opluchting bieden. U voelt zich gehoord en begrepen.

 2. Stressvermindering: Psychotherapie kan helpen om stressniveaus te verminderen en u beter in staat te stellen om met stress om te gaan.

 3. Beter Zelfinzicht: Door middel van gesprekken met een therapeut, krijgt u een dieper begrip van uzelf en uw reacties op bepaalde situaties.
   

Voordelen van Psychotherapie op Lange Termijn:
 

 1. Gedragsverandering: Door te werken aan patronen en gewoonten, kunt u uw gedrag positief veranderen en gezondere keuzes maken.

 2. Relatieverbetering: Psychotherapie kan helpen om de relaties met anderen te verbeteren, omdat u leert effectiever te communiceren en conflicten aan te pakken.

 3. Zelfvertrouwen en Eigenwaarde: Langdurige therapie kan uw zelfvertrouwen en zelfwaardering vergroten, wat u in staat stelt om beter voor uzelf te zorgen en uw doelen na te streven.

 4. Langdurige Verandering: Psychotherapie kan helpen om de oorzaken van problemen aan te pakken, wat leidt tot blijvende verandering en een groter gevoel van welzijn.
   

Het is belangrijk om te onthouden dat psychotherapie een proces is dat tijd en inzet vereist. U en uw therapeut zullen samenwerken om uw doelen te bereiken. Het kan een waardevolle reis zijn om uzelf beter te begrijpen, problemen aan te pakken en een gezonder, gelukkiger leven te leiden.
Aarzel niet om hulp te zoeken als u denkt dat psychotherapie voor u een geschikte optie is. Het is een belangrijke stap op weg naar emotioneel welzijn.
Zet vandaag nog je eerste stap in de rest van je leven! 

 

Welke therapie-vorm gebruik ik?

Ik zal gebruik maken van integratieve en humanistische psychotherapie. Daarnaast maak ik ook gebruik van contextuele therapie en hypnotherapie wanneer dit nodig is. 
Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? In eerste instantie zal ik luisteren naar jouw verhaal en onderzoeken welke ondersteuning u nodig heeft. Dit vanuit een warme houding t.o.v. jou en zonder oordeel over jouw verhaal. Doormiddel van een goede observatie zal ik op zoek gaan naar de meest passende en duurzame methode. 

Het mooiste dat je  jezelf kunt geven... is een kans

bottom of page