top of page
bgImage
multidisciplinair overleg , samenwerking
levenslang leren, bedrijfsadvies

Professionelen

Als professional heb je het niet altijd even makkelijk. Er worden verwachtingen gesteld en steeds opnieuw bots je op allerlei belemmeringen.

Jij beslist een bepaalt parcour te volgen met je leerling of cliënt, maar deze beslist om jouw professionele adviezen naast zich neer te leggen en je ziet hem/haar recht het ongeluk tegemoet lopen. 

Gelukkig kan jij daar op een professionele manier mee omgaan. Maar toch is het niet altijd even makkelijk om je eigen emoties te negeren en altijd 'vanuit de boekskes' te reageren.

Ben je bijvoorbeeld slachtoffer geweest van geweld of weet iemand steeds opnieuw je zwakke plekken te triggeren? Dan kan je, ook als professional, met de handen in het haar komen te zitten. Of erger nog, balanceren op de rand van een burn-out. 

Gelukkig hoeft het niet zover te komen. Via supervisie, zowel in teamverband als op individueel niveau, kan je leren hoe jezelf te wapenen tegen deze energie verslindende cliënten/leerlingen.

Samen gaan we op zoek naar een nieuwe aanpak. Soms wat 'out of the box'. We maken samen een analyse van het probleem dat een cliënt/leerling je voorschotelt, en proberen de beweegreden hiervoor te verklaren. Daarna kunnen we verder op zoek gaan jouw deel. Wat maakt dat jij het moeilijk hebt met dit gedrag, en hoe kan je jezelf (en je energie) beschermen? Dit persoonlijke deel schrikt je misschien af, maar garandeert de effecten van de supervisie op lange termijn. 

We vertrekken dus vanuit het probleem van een cliënt/ leerling, gaan over naar wat dit doet met jouw als hulpverlener, en proberen de hierdoor verkregen inzichten te integreren in jouw leven als professional. Op deze manier zullen ook toekomstige cliënten/leerlingen baat hebben aan wat jij geleerd hebt dankzij de persoon die je energie nu gulzig weet te verslinden.

Ik kijk alvast uit naar jullie boeiende casussen! 

Voor meer precieze informatie mag U me steeds vrijblijvend contacteren. 

bottom of page