Psychotherapeut Johan SAMSON

Kinder- & Jongeren Psychotherapie     

Tarieven, maar wat met de mutualiteit?

psychotherapie/Geraardsbergen/psycholoog

Individuele psychotherapie / coaching 


Heeft je kind het moeilijk om de weg te vinden in het leven? Vrienden te maken, of om moeilijke situaties te verwerken? Dan kan ik jullie hier bij helpen! 


Ben jij als volwassene op zoek naar meer voldoening in je leven? Zegt iedereen je dat je alles hebt om gelukkig te zijn maar heb je toch het gevoel nog 'iets' te missen? Dan kan coaching iets voor jou zijn. Samen zoeken we naar wat jou of je kind in de weg staat om je doelen te bereiken. Problemen en belemmeringen uit het verleden lossen we op een therapeutische wijze op. Daarna gaan we op zoek naar dat 'iets' wat jouw leven tot 'the next level' zal weten te brengen. 


Prijs:

€ 65


Huisbezoek binnen een straat van 15 km rond Geraardsbergen: 

€ 75


Bij kinderen is er een tussenkomst door de mutualiteit


Sommige mutualiteiten bieden ook aan volwassenen een tussenkomst in de kosten. Vraag gerust naar meer informatie. 

                                                                                                          IQ test / bekwaamheidsonderzoek / hoogbloeier / excentra

IQ test + Bekwaamheidsonderzoek


*afname WISC-V (6-16 jaar) 

* Bekwaamheidsonderzoek 'zijnskermerken' 


Op het einde van deze testing (4 sessies) ontvangt u een diagnostisch rapport van de gescoorde IQ subschalen. Naast de 6 minimum vereiste tests worden nog andere aspecten getest om een ruimer beeld te kunnen schetsen van de talenten en uitdagingen. Dit rapport wordt vergezeld door een uitgebreid observatieschema waaruit bepaalde resultaten verklaart kunnen worden. Op basis van de resultaten kan een advies worden uitgesproken. 


Bij vermoeden van hoogbegaafdheid voeren we ook een bekwaamheidsonderzoek (+ 1 bijkomende sessie)  waar in het bijzijn van de ouders de 'zijnskenmerken' van het geteste kind of jongere worden onder de loep genomen. In geval van hoogbegaafdheid wordt uitgelegd wat dit inhoud en welke de gevolgen kunnen zijn voor het kind/ de jongere en zijn of haar omgeving. Indien gewenst kan de school bezocht worden om de resultaten te bespreken. 


Prijs:


Wisc-V : € 250

Wisc-V + bekwaamheidsonderzoek € 350


docent / Geraardsbergen / Hoogbegaafdheid / autisme

Lezing als gastspreker


Op zoek naar een gastspreker die een psychologisch of pedagogisch onderwerp komt voorstellen aan jouw team? Dan heb je deze nu gevonden. Ik geef ongetwijfeld een enthousiaste, interactieve lezing over een onderwerp naar keuze. 


Mogelijke thema's zijn burn-out, zelfvertrouwen, seksualiteit, hechting, ontwikkelingsfasen, rouw, depressie, trauma, zelfmoord, etc. 


Het is mogelijk om zelf een thema voor te stellen, en dan stel ik mijn lezing samen aangepast aan het doelpubliek. 


300 euro voor 1/2de dag (exl btw) 

525 euro voor een dag (exl btw)

Anders formules zijn in overleg. 


coaching / Geraardsbergen

Supervisie voor professionelen


Mensen die professioneel aan de slag gaan met kinderen of volwassenen, zoals leerkrachten, opvoeders, collega therapeuten, politieagenten, ..., krijgen het soms zwaar te verduren. 


Loop jij of jouw team vast in de begeleiding van een cliënt of leerling? Of ben je persoonlijk geraakt door iets wat je tijdens je job hebt meegemaakt? 

Dan bied ik hier een oplossing voor!


Via supervisie zorg ik ervoor dat een team tot nieuwe inzichten komt. Of help ik jou als professional om vastzittende gevoelens opnieuw in beweging te brengen. 


Prijs:

65  of voucher  ( aan te kopen AIHP met tussenkomst KMO portefeuille ) 


verslaggeving/

Verslaggeving


Heeft u graag een verslag aangaande de therapie voor een andere therapeut of instantie? Dit kan uiteraard, maar hier kruipt wel wat tijd in. Daarom vraag ik een vergoeding voor de werktijd. 


Prijs:

€ 30


(Doorverwijzingen zijn gratis)