top of page
bgImage
Opvoeden, opvoedingsondersteuning, pesten
opvoeden is samen groeien

Opvoedingsondersteuning

Ouders staan de dag van vandaag voor een enorme uitdaging. Daar moet ik je niet van overtuigen.

Tegenwoordig gaat men ervan uit dat als ouders beter leren opvoeden, dit alle problemen als criminaliteit, obesitas en armoede uit de wereld zal doen verdwijnen. Dit legt een enorme druk op ouders die zelf al om allerhande redenen overstressed zijn. 

Er zijn ontelbare boeken met pedagogisch advies en iedereen heeft wel een mening die ze al te graag met je delen. Maar toch houden de meeste ouders er niet van ongevraagd advies te krijgen van mensen uit hun omgeving. 

Als expert merk ik op dat veel problemen voortkomen uit stress die kinderen hebben, en niet zozeer door fouten die hun ouders maken. Jawel, je leest het goed, kinderen hebben stress. Veel meer dan kinderen pak weg 10 jaar geleden. Ze worden overprikkeld en ook zij hebben het gevoel perfect te moeten zijn. 

Kinderen hebben

ook stress

De eerste stap die ik onderneem wanneer ouders me om hulp vragen bij de opvoeding van hun kinderen is inzicht krijgen in elkaars uitdagingen. Pas als we ons hiervan bewust zijn kunnen we voldoende energie opbrengen om grenzen aan te bieden en kinderen geduldig blijven kansen te geven.

Als ouder hopen we dat onze kinderen onze fouten en tekortkomingen blijven vergeven en ons nieuwe kansen geven. En wees gerust, de liefde van kinderen voor hun ouders gaat ver. Ook al heb je soms een andere indruk. 

Het zou maar vreemd zijn dat we als ouders geen fouten van onze kinderen meer kunnen tolereren. Kinderen zijn nog onervaren en leren, net als ons, door hun fouten. Gelukkig gaat de liefde van ouders voor hun kinderen ook onnoemelijk ver. Het lezen van dit artikel is daar al een bewijs van.

Regelmatig slaat ons pedagogisch kompas als ouder op hol. We zitten met de handen in elkaar en weten niet meer wat gedaan. Dit is normaal en overkomt de beste ouders. Het belangrijkste is dat we actief blijven zoeken naar oplossingen, want voor we het beseffen in je kind volwassen en stopt de opvoeding.

Heb ook jij het moeilijk om steeds consequent te zijn en liefdevol kansen te blijven geven? Dan ben je echt niet de enige. En je staat er ook niet alleen voor.

Samen met ouders en kinderen ga ik op zoek naar een manier om je gezinsleven terug aangenaam te maken. Om opnieuw respect te krijgen voor elkaar en om de opvoeding tot een succes te maken. 

Vul vandaag nog onderstaand contactformulier in als eerste stap naar succes. 

Tot binnenkort,

Johan Samson

bottom of page