top of page
bgImage

Hypnose / hypnotherapie / coach

Verlies ik de controle? 

Hypnose in de psychotherapie heeft absoluut niets te zien met hypnose in de showbizz. Zo is een hypnotherapeut niet uit op spektakel, maar wil hij een positieve interne verandering teweegbrengen.

E-gezondheid be

bgImage

Wat is hypnose en wat mag je ervan verwachten?

Bij hypnose wordt de patiënt in een gewijzigde bewustzijnstoestand gebracht: geen slaap, maar een soort dromerige waaktoestand waarbij hij zijn geest vrijer kan laten ronddwalen.

In die toestand zijn er minder psychische remmen en zijn de instinctieve emoties gemakkelijker op te wekken. Op die manier kunnen de interne psychische mechanismen sneller bereikt worden.


Deze gewijzigde bewustzijnstoestand wordt dan gebruikt om te werken via suggestie. Vandaag worden er bijna geen directe suggesties meer gebruikt ("u bent genezen"), wel indirecte suggesties waarbij de psyche van de persoon onder hypnose kan kiezen en alleen de suggesties kan beluisteren die ze wil horen.

Bij hypnotherapie zal de therapeut bijvoorbeeld zeggen: "Ik weet niet precies op welke manier uw geest zal willen veranderen: misschien zeer vlug, misschien geleidelijk, misschien op een totaal onverwachte manier…" Het onbewuste kiest dus zelf de genezingsmethode die perfect past bij de persoon in kwestie.


De metafoor is één van de meest gebruikte suggesties omdat ze zo krachtig is. Zo kan de therapeut aan een patiënt die te maken krijgt met verscheurende levenskeuzes, vertellen hoe hij of zij paarden voor een koets moet spannen. Hij zal daarbij meteen uitleggen dat dit in het begin niet makkelijk is. De paarden moeten op elkaar ingespeeld raken en leren samen te werken en dezelfde richting te kiezen. Alleen dan is een geslaagde koetstocht mogelijk. De paarden staan hier voor de driften, de sterke verlangens, die figuurlijk in dezelfde richting moeten gaan om ergens toe te leiden. Precies dat zorgt ervoor dat u vooruitgaat in het leven.


Als het onbewuste die metafoor aanvaardt, kan ze uitgroeien tot een zeer doeltreffend instrument van verandering. Als het ze verwerpt, dan wordt ze gewoon beluisterd, zonder een bijzonder effect te hebben. De therapeut wil dus niet manipuleren, maar tal van veranderingsmethoden voorstellen.


Hypnotherapie is meestal vrij kort. Ze omvat enkele probleemgerichte sessies.


Hypnose wordt onder andere gebruikt om gewicht te verliezen, te stoppen met roken, bedplassen te stoppen, seksuele disfuncties te verhelpen.

Maar hypnose is ook een zeer krachtige manier om fobieën op te lossen zoals angst voor spinnen, hoogte of zelfs autorijden.

In mijn praktijk hielp ik ook al mensen met spreekangst, examenvrees, stress gerelateerde tic's, sociale angst, vliegangst en dergelijke.


Heeft u een probleem waar je graag van af wil? Neem dan gerust vrijblijvend contact op om te kijken of hypnose ook voor jou persoonlijk betekenisvol kan zijn. 


Dankzij mijn psychologisch geschoolde achtergrond ben ik niet gebonden aan scripts maar bekijk wat de beste methode is speciaal op maat van jouw klacht.


Als hypno- coach mocht ik al tal van mensen begeleiden naar een volgend niveau in hun leven.

Hypnose kan een wereld van verschil betekenen! 


Blijf in interactie via Facebook

Via mijn Facebookpagina communiceer ik haast dagelijks met mensen met interesse in psychologie en opvoeding. 

Door nu deze pagina te liken en te volgen krijg je deze posts te zien.


Facebook toont niet elke post aan iedereen. Maar hoe meer je reageert op de post hoe meer Facebook je zal tonen. Uiteraard kan je hiervoor ook gewoon even manueel naar mijn pagina toe gaan om te lezen wat ik met jullie deelde.


Het is ook heel fijn om vragen te krijgen die ik online mag beantwoorden. Op deze manier help ik niet alleen jou, maar ook alle andere mensen die de post lezen.

Laat ons er samen een leerrijke en soms grappige plek van maken!


Vergeet de pagina dus zeker niet te Liken! 

bgImage

Neem contact met ons op

We horen graag van je, vertel ons wat je in gedachten hebt

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page