top of page
bgImage

Workshop 'Verhoog je zelfvertrouwen'

Zelfvertrouwen

Verhoog je zelfvertrouwen!

Workshop voor kinderen in Geraardsbergen

Workshop: Verhoog je zelfvertrouwen! 

Voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar

Voor kinderen tussen de 11 en 14 jaar 

Zelfvertrouwen als fundamentele basis voor het leven!

Zelfvertrouwen werkt positief door in alle aspecten van je leven. Daarom is zelfvertrouwen de belangrijkste basis voor jou als persoon, waardoor je goed met je successen en vooral met tegenvallers in je leven zult omgaan. Ook zorgt zelfvertrouwen er voor dat je er op uit gaat en je mogelijkheden meer gaat ontdekken en ontwikkelen.

Het mooiste geschenk dat je je kind kan geven is zelfvertrouwen. Dat is vooral belangrijk als je een kind hebt dat van nature verlegen, bang of onzeker is. Ook kinderen die ogenschijnlijk heel stoer en onafhankelijk zijn, hebben dikwijls een steuntje in de rug nodig. Je wil natuurlijk niet dat je kind een arrogant wicht wordt of een vervelende betweter.

"Het mooiste wat je een kind kan geven is zelfvertrouwen" 

Workshop

Op regelmatige basis organiseer ik de workshop "ZELFVERTROUWEN bij kinderen".

Deze intense trainings-workshop wordt gegeven in groepssessies van 2 uur. Er worden 7 sessies aangeboden.  De bijeenkomsten worden twee wekelijks georganiseerd, zodat er steeds voldoende 'oefenruimte' is om het geleerde in de praktijk om te zetten thuis en op school. Bij inschrijving ontvangt u de specifieke data rekening houdende met schoolvakanties. 

Alvorens te kunnen deelnemen aan de workshop is er ook individueel gesprek met kind en ouders om te polsen naar motivatie, kennis te maken en alle vragen te stellen en beantwoorden. 

Tijdens deze interactieve workshop leren kinderen en jongeren in sneltempo de geheimen van zelfzekerheid. Naast theorie wordt de leerstof meteen in de praktijk gebracht. De nieuwe inzichten kunnen meteen op elkaar en in een veilige sfeer worden uitgetest en ervaren. Het is de bedoeling dat de deelnemers tijdens de volgende dagen ook thuis en op school gaan oefenen.

Door heel veel zelf-overtreffingen en positieve ervaringen op korte termijn te kunnen meemaken groeit het zelfbeeld van de deelnemers razend snel! Het groepsgevoel van een groeiende groep werkt motiverend en controlerend, wat maakt dat iedereen actief aan de slag zal gaan. 

De workshop omvat enkele belangrijke onderverdelingen. Zo starten we, na een korte kennismaking, aan het hoofdstuk 'lichaamstaal'. Hier leren de deelnemers lichaamstaal lezen en zelf gebruiken als werkinstrument. Naast de theorie gaan we ook meteen met elkaar aan de slag om te 'voelen' wat het effect is van een gecontroleerde lichaamstaal.

Om onze lichaamstaal te gaan controleren is het natuurlijk nodig dat we ons bewust zijn van onze verwachtingen. Daarom gaan we ook in op ons 'zelfbewustzijn' om dichter tot onszelf te komen. Deelnemers leren om zichzelf te zijn en te leven volgens hun eigen persoonlijkheid. Het is niet de bedoeling om onszelf steeds te schikken naar de verwachtingen van anderen en levenslang het gevoel te hebben om 'iets' te missen. 

Vanuit dit gevoel van zelfbewustzijn leren we om in contact te treden met de andere. Hoe leg je contacten, hoe maak en onderhoud je vriendschappen, hoe wijs je iemand af, ect.

Eenmaal de deelnemers zich hebben eigen gemaakt om vanuit een zelfzekere houding in contact te treden met anderen, gaan we nog een stapje verder.

Hoe gaan we onszelf assertief gedragen? Hoe geef je je eigen grenzen aan? Hoe zorg je ervoor dat je geen slachtoffer wordt van pesten

De bedoeling van de workshop is om een groeiproces in gang te zetten. Ook na de workshop zullen de deelnemers blijven groeien in zelfvertrouwen. Om dit proces te benadrukken maak ik gebruik van een 'terugkom' sessie.

Zoals je kan merken staat er erg veel op het programma. Daar zul je het ongetwijfeld wel mee eens zijn.

Een intensief programma vergt ook een intensieve medewerking. Het is dus niet aangewezen om les momenten te missen om geen achterstand tot de groep op te lopen. Deze cursus is geen buitenschoolse opvang maar hard werken, veel oefenen en uit de comfortzone treden. Inzet is dus een absolute vereiste!

Indien nodig is er ook de mogelijkheid om individuele sessies te volgen om persoonlijke belemmeringen weg te werken. (dit is niet inbegrepen in de prijs van de workshop)

zelfvertrouwen / assertiviteit

Volgende workshops:

startdatum:

zaterdag 19 maart 2022 

De bijeenkomsten zullen tweewekelijks doorgaan op zaterdag. 

- voormiddag van 10.00 uur tot 12.00 uur. (groep 6 tot 10 jaar)

- namiddag van 13.00 uur tot 15 uur (groep 11 tot 14 jaar) 

Prijs: 375 euro (voor de volledige workshop van 7 sessies, telkens van 2 uur +  een individueel intakegesprek samen met de ouders) 

Inschrijven via: info@johansamson.be 

De workshop zal pas doorgaan vanaf er voldoende inschrijvingen zijn. 


grenzen stellen / sociale vaardigheden

Het mooiste geschenk dat je

je kind kan geven is

zelfvertrouwen! 


Wenst u in te schrijven voor de workshop?

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

U heeft ongetwijfeld nog enkele vragen alvorens definitief in te schrijven voor deze workshop. Weest gerust, ik heb ook eerst nog wat vragen voor jullie. Motivatie is namelijk een vereiste om te mogen deelnemen aan de intense workshop.


Daarom ontvang ik jullie eerst graag op motivatie / kennismakingsgesprek in mijn praktijk. Waar alle vragen gesteld en beantwoord kunnen worden. 

U kan hiervoor een afspraak maken via dit formulier of u stuurt een mailtje naar info@johansamson.be 


Tot binnenkort! 

Johan

bottom of page