top of page

Ontdek de Kracht van Balans:
Rots & Water Training® voor Kinderen!

Praktijk De Burcht (psychologenpraktijk te Zottegem & Geraardsbergen) en Claro.nu (expertise- netwerk hoogbegaafdheid) slaan de handen in elkaar om jullie een nieuwe reeks van de bekende “Rots & Water training” aan te bieden in het voorjaar van 2024!

 

 • Wat is Rots en Water?

Rots & Water is een unieke en interactieve training die zich richt op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, weerbaarheid en zelfbeheersing bij kinderen. Geïnspireerd door de kracht van natuurlijke elementen, leert deze training spelenderwijs kinderen om als een 'rots' stevig te staan in hun eigen kracht, terwijl ze ook flexibel als 'water' met anderen omgaan.
 

 • Voordelen voor jouw kind:

 1. Zelfvertrouwen:
  Kinderen ontdekken dankzij de training hun innerlijke kracht en ontwikkelen meer zelfvertrouwen om uitdagingen aan te durven gaan.

 2. Sociale Vaardigheden:
  We werken aan de interactie met andere kinderen, leren gepaste empathie tonen en ontwikkelen enkele effectieve communicatievaardigheden.

 3. Weerbaarheid:
  We leren kinderen leren om te gaan met stress, druk en conflicten op een positieve en gecontroleerde manier waardoor ze later assertiever in het leven zullen staan.

 4. Zelfbeheersing:
  We werken rond emotionele intelligentie en leren impulsen onder controle te houden en gepast te uiten.

 

 

 • Voor wie?

De Rots & Water training wordt sterk aangeraden wanneer ouders hun kind willen zien opbloeien en zich sterker willen zien ontwikkelen op sociaal en emotioneel vlak.

Heeft jouw kind soms moeite met zelfvertrouwen, het omgaan met anderen of het beheersen van emoties? Dan biedt deze training praktische tools en speelse technieken om juist die gebieden te versterken. Het is de ideale keuze voor ouders die geloven in het belang van een solide basis voor de toekomst van hun kinderen, waarin zelfverzekerdheid, weerbaarheid en empathie centraal staan.

We starten twee nieuwe groepen op in het voorjaar van 2024.

Een eerste groepje voor leerlingen uit het 1e & 2e leerjaar.
De tweede groep is gericht op leerlingen uit het 3e & 4e leerjaar.

Omwille van de intensiteit van de training en om een optimaal leereffect te bereiken hebben we het aantal deelnemers per groep beperkt gehouden tot maximaal 8 deelnemers.
De deelnemers zullen steeds bijgestaan worden door 2 ervaren begeleiders om zo een maximaal aan zorg en ondersteuning te kunnen bieden.

 • Wanneer?

De sessies gaan telkens door op zaterdagen.

De leerlingen uit het 1e en 2e leerjaar worden verwacht van 9.00 uur tot 10.30 uur.
De leerlingen uit het 3e en 4e leerjaar gaan met ons aan de slag van 11.00 uur tot 12.30 uur.

De bijeenkomsten gaan door op volgende dagen:

 • Zaterdag 3 februari 2024
  (opgelet! We verwachten dan enkel ouders om meer uitleg te geven over hoe de Rots en Water training er zal uitzien)

 • Zaterdag 10 februari 2024

 • Zaterdag 02 maart 2024

 • Zaterdag 09 maart 2024

 • Zaterdag 16 maart 2024

 • Zaterdag 23 maart 2024

 • Zaterdag 30 maart 2024

 • Zaterdag 20 april 2024

 • Zaterdag 27 april 2024

 • Zaterdag 4 mei 2024
  (opgelet! We verwachten opnieuw enkel ouders ter evaluatie van de sessies)

 

 • Kostprijs?

Voor de volledige training bedraagt de kostprijs slechts 25 euro!


De overige kosten worden rechtstreeks betaald via de psychologenconventie/ riziv. Op deze manier trachten we iedereen de kans te geven om in te stappen in deze bijzondere training.

Dit bedrag omvat eveneens het info-moment, waarbij we alle ouders van deelnemende kinderen wensen uit te nodigen om verdere uitleg te geven over de Rots en Water training. Aanwezigheid van minstens één ouders wordt verwacht.
 

Voor de ouders van de leerlingen uit het 1e en 2e leerjaar gaat dit info-moment door op zaterdag 3 februari van 9.00u tot 10.30u.
Voor de ouders van de leerlingen uit het 3e en 4e leerjaar gaat dit info-moment door op zaterdag 3 februari van 11.00u tot 12.30u.

De prijs omvat eveneens een eindevaluatie met jullie als ouders.
Voor de ouders van de leerlingen uit het 1e en 2e leerjaar gaat deze eindevaluatie door op zaterdag 4 mei 2024 van 9.00u tot 10.30u.
Voor de ouders van de leerlingen uit het 3e en 4e leerjaar gaat deze eindevaluatie door op zaterdag 4 mei 2024 van 11.00u tot 12.30u.

We vragen om enige stiptheid om de uiteenzetting vlot te kunnen laten verlopen.

 

 • Locatie?

De volledige training zal door gaan in de gebouwen van het “Sint-Catharinacollege” te Moerbeke op volgend adres:
 

Zikastraat 66, 9500 Geraardsbergen.
 

Graag tonen we onze dankbaarheid om deze locatie ter onze beschikking te stellen door extra aandacht te vragen voor de orde en netheid van de gebouwen en de omgeving met uiteraard bijzondere aandacht voor het parkeerbeleid binnen de schoolomgeving.

.

Bent u overtuigt en wenst u uw kind in te schijven voor deze bijzondere training? Of heeft u nog specifieke vragen alvorens de knoop door te hakken? Dan kan u dit laten weten via volgend e-mailadres.

marcia.deburcht@gmail.com

Gelieve duidelijk te vermelden voor welke groep u uw kind wenst in te schrijven en of er bijkomende zorgnoden zijn waar we rekening mee moeten houden.

Wij kijken al vol enthousiasme uit om jullie binnenkort te mogen verwelkomen en zijn dankbaar voor het vertrouwen zodat we kunnen bijdragen aan een stevig emotioneel fundament van jouw kind!

 

Marcia Verhulst & Johan Samson
 

bottom of page